چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ


خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: هشت سال جنگ با آنکه ناخواسته و نابجا بر سرزمین پاک و مردم نیک اندیش ایران تحمیل شد اما آموزه های حماسی و معنوی‌اش آنقدر فراوان است که هزاران سال باید از دانشگاهش بهره برد. بر همین اساس اردوهای راهیان نور برای بهره‌مندی دانش‌آموزان از کلاس‌های این دانشگاه برنامه‌ریزی می‌شود.

آری؛ هر ساله سفر تربیتی معنوی با اعزام دانش‌آموزان به کربلای ایران رنگ و بوی خاصی می‌گیرد و خاطرات جبهه‌ها را در استان‌های ایران بازنشر می‌دهد. البته ورود کرونا به کشور، اردوهای حضوری را کمرنگ کرد و جای آنها، اردوهای مجازی برگزار شد اما حالا که وضعیت کرونایی کشور در شرایط کنترل است، اردوهای راهیان نور با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود.

اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان نیز امسال با کمرنگ شدن ویروس منحوس کرونا با برگزاری یادواره ملی «لشکر آسمانی» و  اعزام کاروان‌های دانش‌آموزی به مناطق عملیاتی غرب کشور، حماسه آفرینی رزمندگان و شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس را برای نسل جدید باز آفرینی کرد.

این برنامه ملی با حضور بیش از ۲ هزار دانش‌آموز سراسر کشور و با هدف آشنایی بیشتر آینده‌سازان با فرهنگ و ارزش‌های دوران هشت سال دفاع مقدس برگزار شد.

مسافران نور در این سفر از یادمان‌های شهدای پاوه، مرصاد و بازی دراز بازدید کردند و برنامه‌های متنوعی در قالب نشست‌های آموزشی، بازدید، نمایش فیلم ، صبحگاه مشترک ، مسابقات فرهنگی و … برای دانش‌آموزان برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان در مراسم لشکر فرشتگان اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس و به ویژه در مناطق غرب، جنگ ترکیبی پیچیده‌ای را جوانان ما پشت سر گذاشتند.

وی با بیان اینکه شهید نماد حیات است؛ حیات به معنای حیات طیبه متصل به الله، گفت: هرجا که شهدا هستند و یاد آنها هست، آنجا محل ملاقات بهترین افراد است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی‌اکبری اضافه کرد: بهترین رسانه همین شهدا هستند و بهترین صدا، صدای یک شهید نوجوان است؛ صدای وجدان، صدای انقلاب، صدای غیرت و صدای ایمان است.

وی خطاب به دانش‌آموزان حاضر در این مراسم، افزود: شما در امتداد مسیر شهدا و پشت سر ایشان در طریق ولایت حرکت می‌کنید؛ چرا که مسیر ولایت، مسیر شهداست.

*هرجا که به مشکل برخوردیم گره به دست نوجوانان باز شده است

حسین تاریخی دبیرکل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان درباره یادواره «لشکر آسمانی» به خبرنگار فارس گفت: افتخار می‌کنم که بعد از ۱۴ سال دوباره توانستیم یادواره ملی شهدای دانش آموز و پاسداشت بانوان مجاهد مسلمان را برگزار کنیم. در طول این سال‌ها هرجا که به مشکلی برخوردیم به شهدای دانش‌آموز توسل داشتیم.

وی با بیان اینکه تجربه چهل ساله کار دانش‌آموزی ما نشان می‌دهد هرجا که به مشکل برخوردیم گره به دست نوجوانان باز شده است، افزود: از قبل انقلاب که حضور دانش‌آموزان، جریان انقلاب را سرعت بخشید و بعد از آن هم در دفاع مقدس حماسه‌ها آفریدند.

 محمد لطیفی مسؤول دبیرخانه لشکر فرشتگان نیز به خبرنگار فارس گفت: امسال  طرح لشکر فرشتگان  با حضور مستمر دانش‌آموزان آغاز به کار کرد.

وی با بیان اینکه این طرح در طول سال تحصیلی با ۱۰۰ جلسه و هزار دیدار با مادران شهدا برگزار شد، افزود: جای شکرگزاری دارد توانستیم یادواره شهدا را بعد از دوسال از شیوع کرونا با حضور دانش‌آموزان در کرمانشاه برگزار کنیم.

*دانش‌آموزان میهمان یادواره «لشکر آسمانی»

دانش‌آموزان میهمان یادواره «لشکر آسمانی»، حس و حال شیرینی را در مناطق عملیاتی غرب کشور گذراندند. یکی از دانش‌آموزان به خبرنگار فارس گفت: اینجا حس و حال عجیبی دارم؛ با خودم می‌گویم آنها چقدر معتقد بودند و با چه ایمانی در مقابل دشمنان ایستادگی کردند و ما وظیفه داریم به توصیه‌های آنها گوش دهیم.

وی افزود: باید از کشوری که آنها با جان و خونشان حفاظت کردند و در مقابل دشمنان ایستادگی داشتند، مراقبت کنیم و راه آنها را ادامه دهیم.

 یکی دیگر از دانش‌آموزان نیز گفت: وظیفه ما در قبال شهدا این است که به حرف‌هایشان گوش کنیم و حجابمان را رعایت کن

* دانش‌آموزان: ادامه‌دهنده راه شهدا خواهیم بود 

فاطمه سعادتی، دانش‌‌آموز دیگر به خبرنگار فارس گفت: ما از نزدیک بخش کوچکی از سختی‌هایی که رزمنده ها در زمان جنگ کشیدند را حس کردیم واقعا به آنها افتخار می‌کنیم و ادامه دهنده راهشان خواهیم بود.

ریحانه بابایی از دیگر دانش‌آموزان با بیان اینکه اولین بار است در منطقه عملیاتی غرب کشور حضور یافتم، اظهار کرد: حس و حال عجیبی داشتم و وصف ناشدنی بود. 

وی ادامه داد: ما دهه هشتادی‌ها مدیون شهدا هستیم و راه آنها را ادامه خواهیم داد.

به گزارش فارس، یادواره لشکر آسمانی از ادغام دو طرح همکلاسی آسمانی و لشکر فرهشتگان در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان داریم برگزار شد.

طرح همکلاسی آسمانی مختص دانش‌آموزان پسر و لشکر فرشتگان مختص دانش‌آموزان دختر است. در این طرح‌ها، ۳ اقدام در مورد شهید انجام می‌شود؛ فرایندی به نام سرگذشت پژوهشی شهدا انجام می‌شود که دانش‌آموزان پسر با خانواده شهید و همرزم شهید ارتباط دارند و دانش‌آموزان دختر با مادر، همسر و یا دختر شهید ارتباط برقرار می‌کنند. 

بعد از اینکه دانش‌آموزان، اطلاعات کافی درباره شهید به دست آوردند، برای آن شهید در مدرسه، یادواره مدرسه‌ای برگزار می‌‌شود؛ در ادامه به کمک مربی و سایر دانش‌‌آموزانی که سرگذشت پژوهشی شهدای دانش‌آموز داشتند، یادواره شهری برای چند شهید برگزار می‌شود و طرح لشکر فرشتگان، برنامه کشوری این فرایند است.

انتهای پیام/




منبع

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.