شهریار نیوز:
به گزارش خبرگزاری ایمنا، اپل در سپتامبر ۲۰۲۱ از جدیدترین گوشیهای پرچمدار خود پرده برداشت. آیفون ۱۳ پرومکس یکی از پرچمداران اپل است که ویژگیهای جدیدی را چون پیشرفتهترین سیستم دوربین حرفهای که تاکنون در آیفون دیدهاید، صفحه نمایش Super Retina XDR با ProMotion، جهش عظیم در عمر باتری، سریعترین تراشه در گوشیهای هوشمند یعنی A15 Bionic، تجربه پیشرفته ۵G و موارد دیگری که در نقد و بررسی آیفون ۱۳ پرومکس به آن خواهیم پرداخت، ارائه کرده است.
مشخصات آیفون ۱۳ پرومکس از نظر نرمافزار
آیفون ۱۳ پرومکس سیستم عامل iOS 15 (نسخه ارائه شده اولیه) را اجرا خواهد کرد که دنیای نرمافزاری متفاوت و جذابی را در اختیار کاربران قرار میدهد. پیش از اینکه در رابطه با مشخصات فنی آیفون ۱۳ پرومکس از نظر نرمافزار صحبت کنیم ، باید بگوییم که هر آیفون جدید، نسخه جدیدی از iOS را به ارمغان میآورد.
سال جاری نوبت iOS 15 است که ببینیم چه چیزهایی برای ارائه دارد! از قابلیتهای نوین نسل جدید سیستم عامل اپل میتوان به طراحی مجدد نوتیفیکیشنها، قابلیت focus برای کاهش حواسپرتی، تشخیص متن در تصاویر، ویژگیهای حریم خصوصی اشاره کرد.
برنامههای Safari ،Maps ،Weather و Notes نیز در این نسخه از سیستم عامل آیفون ۱۳ پرومکس دوباره طراحی شدهاند. از دیگر قابلیتهای آیفون ۱۳ پرومکس میتوان به قابلیت شخصیسازی آلبومها در گالری و اضافه شدن برنامههای جدید اشاره کرد. نکته جالب دیگر در آیفون ۱۳ پرومکس تطبیق رفرش ریت صفحه با حرکات انگشت شما است که هنگام وبگردی حسابی به کارتان میآید و این رابط کاربری را روانتر از همیشه کرده است.
مشخصات آیفون ۱۳ پرومکس از نظر سختافزار
در هسته اصلی آیفون ۱۳ پرومکس تراشه A15 Bionic اپل قرار دارد که عملکرد بهتری را نسبت به مدلهای پیشین سال گذشته ارائه داده است. این تراشه با ۱۵ میلیارد ترانزیستور و گرافیک جدید و قابلیتهای هوش مصنوعی ساخته شده است. ترانزیستورها عناصر اصلی مدار هستند که دادهها را روی تراشهها پردازش و ذخیره میکنند و تعداد آنها سال جاری بهطور قابل توجهی بیشتر از ۱۱.۸ میلیارد تراشه A14 آیفونهای سال ۲۰۲۰ است. با این حال پیشرفت در کوچک کردن اندازه تراشه در سالهای اخیر کند شده و تراشه آیفون ۱۳ پرومکس هنوز با همان فناوری ۵ نانومتری سابق باقی مانده است.
تراشه A15 همچون نسخههای قبلی خود دارای دو هسته پردازشی با کارایی فوقالعاده بالا برای مهمترین کارها و چهار هسته برای کارهای پسزمینه است که میتوانند بدون مصرف زیاد باتری کار کنند. اپل ادعا میکند این هستهها به نسبت قبل سریعتر هستند و همراه با واحد پردازش گرافیکی جدید (Apple GPU) با ۵ هسته از موتور عصبی (Neural) برای بهبود کارهای هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و پردازشگر سیگنال تصویر عملکردی عالی دارد.
آیفون ۱۳ پرومکس یکی از قدرتمندترینها در زمینه بازی کردن در نظر گرفته میشود و بهراحتی از پس مدیریت کردن گیمهای گرافیکی برمیآید. اگر هم شما جز طرفداران بازی پابجی یا کالاف هستید، باید بگوییم که با این محصول میتوانید این قبیل گیمها را در بالاترین تنظیمات، بدون افت کیفیت یا لگ اجرا کنید. به عنوان مثال، بازی کالاف در آیفون ۱۳ پرومکس در گرافیک بسیار بالا و فریمریت اولت را بهخوبی اجرا میشود.
یکی از محبوبترین بازیهای گرافیک سنگین جهانی که برای تست قدرت گوشیها مورد آزمایش قرار میگیرد، Genshin Impact نام دارد. آیفون ۱۳ پرومکس قادر است این گیم را در گرافیک بالا و فریم ریت ۶۰FPS به اجرا درآورد. در تستی که از این بازی به عمل آمده، در ۱۰ دقیقه اول سرعت فریم ثابت مانده، اما بعد از آن به ۵۰ رسیده است. دلیل این اتفاق، حالت ذخیره نیروست که مصرف باتری را محدود میکند، البته توجه داشته باشید که در طول این بازی، سرعت رفرش صفحه روان بوده و آیفون ۱۳ پرومکس میتواند به عنوان یک گیمینگ ایدهآل در نظر گرفته شود.
تراشه | Apple A15 Bionic |
امتیاز کلی | ۹۳ |
لیتوگرافی | ۵nm |
امتیاز در بنچمارک انتوتو | ۸۰۲۱۵۹ |
امتیاز در بنچمارک گیکبنچ: تکهسته / چندهسته | ۱۷۴۸ / ۴۷۱۲ |
GPU | Apple GPU (5-core graphics) |
امتیاز عملکرد تراشه در گیم | ۸۹ |
مودم ۵G | ✔️ |
یکی از مهمترین ویژگیهای تراشه جدید آیفون ۱۳ پرومکس سرعت آن است که میتواند تا ۱۵.۸ تریلیون عمل در ثانیه را انجام دهد. موتور جدید Neural به Siri در تبدیل پیشرفته نوشتار به گفتار کمک میکند و امکان نوشتن سریع متن زنده را فراهم میکند. A15 Bionic همچنین دارای یک موتور نمایشگر و یک رمزگذار ویدئویی جدید به همراه یک ماژول جدید محفظه امن است. پیشرفتهای عمدهای هم در بخش پردازش سیگنال تصویر وجود دارد. با توجه به این مشخصات آیفون ۱۳ پرومکس در سختافزار جای تعجب نیست که آیفون ۱۳ پرومکس قیمت بالایی داشته باشد.
همچنین گواهینامه IP68 برای گوشی آیفون ۱۳ پرومکس گرفته شده و این یعنی که آیفون ۱۳ پرومکس میتواند تا عمق ۶ متر به مدت ۳۰ دقیقه دوام آورد، همچنین در برابر ورود گرد و غبار مقاومت شدیدی از خود نشان میدهد. آیفون ۱۳ پرومکس در ظرفیتهای رم و حافظه متفاوت به بازار عرضه میشود، شما میتوانید مدل مورد نظر خود را از بین کانفیگهای ۱۲۸/۸, ۲۵۶/۸, ۵۱۲/۸ و یک ترابایت انتخاب کنید، بدیهی است که هرچه ظرفیت بیشتر باشد قیمت آیفون ۱۳ پرومکس هم بیشتر است.
طراحی آیفون ۱۳ پرومکس
تفاوت زیادی بین آیفونهای سال جاری و مدلهای سال گذشته وجود ندارد، اما به لطف بهکارگیری متریال درجه یک و مرغوب، طراحی آیفون ۱۳ پرومکس بهگونهای شیک و بهروز است که تا سالها این محصول را به عنوان یک آیفون پرچمدار در نظر بگیریم. اندازه صفحه نمایش و وضوح تصویر یکسان است، تنها تفاوت در قطر آنهاست، به نحوی که آیفون ۱۳ پرومکس ۳ میلیمتر نسبت به همتای سابق خود ضخیمترست (۱۶۰.۸ × ۷۸.۱ × ۷.۷ میلی متر با وزن ۲۴۰ گرم) و طراحی گوشی هم همان صفحه باریک شیشهای مات با فولاد ضد زنگ به همراه روکش زیبا و مقاوم در برابر سایش و خوردگی است.
البته با یک گزینه رنگ جدید! آبی کمرنگ و جذاب بعلاوه رنگهای خاکستری، طلایی و نقرهای از جمله آپشنهای رنگی ارائه شده توسط اپل هستند که با استفاده از لایههای متعددی از سرامیک فلزی در مقیاس نانومتر روی سطح اعمال شدند تا جلوهای خیرهکننده و بادوام داشته باشد. ناگفته نماند که هرکدام از رنگها جذابیت خاص خود را دارند و انتخاب رنگ گوشی آیفون ۱۳ پرومکس میتواند تبدیل به یک چالش سخت برای شما شود.
از آنجایی که ناچ این گوشی، بزرگترین تغییر آن در قسمت طراحی محسوب میشود، احتمالاً در مورد جزئیات آن کنجکاو هستید؛ به همین دلیل اندکی ریزبینانهتر به آن نگاه میکنیم. کارشناسان اپل از طراحی محصولات خود راضی هستند و ترجیح میدهند تا جای ممکن هیچ ریسکی در این زمینه نکنند، اما انتقادهای فراوان کاربران باعث شد بالاخره بعد از چند سال تغییراتی در ناچ آیفون ۱۳ پرومکس ایجاد کنند. عرض ناچ آیفون ۱۳ پرومکس نسبت به نسخه پیشین بهطرز محسوسی کمتر شده، اما نکتهای که شاید به آن توجه نکرده باشید، بیشتر شدن ارتفاع آن است.
در واقع ترفندی که کارشناسان برای کوچک کردن ناچ آیفون ۱۳ پرومکس استفاده کردند، نزدیک کردن اسپیکر مکالمه به لبه پنل و تلاش برای خارج کردن آن از ناچ بوده که باعث افزایش حاشیه اطراف نمایشگر شده است. شاید در کارهای روزانه و عادی متوجه مورد خاصی نشوید، اما موقع تماشای فیلم یا بازی کردن با گوشی آیفون ۱۳ پرومکس این موضوع اندکی آزاردهنده است، همچنین استفاده از باتری حجیمتر موجب شده است این گوشی نسبت به نسخه پیشین خود، حدود ۱۲ گرم سنگینتر شود و خوش دستی سابق را نداشته باشد، البته سایز بزرگ و لبههای نسبتاً تیز آیفون ۱۳ پرومکس نیز بیتأثیر نیستند.
به لطف پیشرفت در دوربین Face ID، اپل توانسته این میزان از ناچ را تا ۲۰ درصد کاهش دهد و باریکتر از قبل شود. اگر این تغییر از نظر شما هیجانانگیز به نظر نمیرسد، به خاطر داشته باشید که این اولین بار از چهار سال پیش است که در ظاهر نمای ناچ شاهد تغییراتی هستیم. این واقعیت که هنوز ناچ وجود دارد و باید تحملش کنیم برای برخی ناامیدکننده است، اما حداقل این تغییر گامی مثبت در جهت حذف آن است.
نمایشگر آیفون ۱۳ پرومکس
بزرگترین ارتقایی که اپل برای ۱۳ پرومکس نسبت به نسل قبلی در نظر گرفته، نمایشگر است و به عبارتی دیگر میتوان گفت که این مورد بیشترین تغییر را نسبت به دیگر مشخصات آیفون ۱۳ پرومکس داشته است. آیفون ۱۳ پرومکس پیشرفتهترین صفحه نمایش را در بین همه آیفونها معرفی میکند. نمایشگر super Retina XDR OLED با کمک قابلیت پروموشن، از نرخ تازه سازی تطبیقی ۱۰ تا ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند. این کار به صورت کاملاً هوشمند انجام میشود و متناسب با فضا یا کاری که با آیفون ۱۳ پرومکس میکنید، این رفرش ریت تنظیم میشود. البته در صورت نیاز یا انجام بازی میتوانید رفرش ریت را در بالاترین حد خود تجربه کنید و برای کارهای معمولی و در مواقع عدم نیاز نرخ فریم به حداقل میرسد تا در میزان مصرف باتری صرفهجویی شود. غیر از این مورد، نمایشگر ۱۳ پرومکس نسبت به مدل قبلی خود، روشنایی بیشتری نیز دارد که در حالت تطبیقی حداکثر آن به ۱۰۰۰ یا حتی ۱۲۰۰ نیت هم میرسد. نمایشگر پرومکس ۱۳ اندازه ۶.۷ اینچی دارد. این صفحه نمایش جدید هوشمند از پنل OLED عملکرد سریعتر و بهتری دارد. همچنین ژستهای حرکتی، انیمیشنها و عملکردهایی همچون گیم پلی هم روانتر انجام میشوند. این پنل با اندازه ۸۷.۴ درصد روشنترین صفحه نمایش گوشیهای آیفون است که با حداکثر ۲۵ درصد روشنایی بیشتر در فضای باز تا ۱۲۰۰ نیت میرسد، البته روشنایی بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ نیت متغیر است که باعث میشود در محیطهای پرنور یا کمنور ، کیفیت بالایی را تجربه کنید، بنابراین کاربران میتوانند چه هنگام مرور در وب و چه تماشای فیلمهای HDR، وضوح، رنگ و کنتراست شگفت انگیزی را تجربه کنند. نمایشگر گوشی اپل ۱۳ پرومکس با شیشه سرامیکی مقاوم در برابر خش ساخته شده است و با مجهز شدن به پوشش اولفوبیک، بازتاب نور را کاهش میدهد و رد دست نیز روی آن کمتر باقی میماند. آیفون ۱۳ پرومکس با قابلیت True-tone طیف رنگی گستردهای را نمایش میدهد.
باتری آیفون ۱۳ پرومکس
برای آیفون ۱۳ پرومکس باتری نسبتاً بزرگی در نظر گرفته شده و با بهینه سازی مصرف انرژی که با یکپارچگی سختافزاری و نرمافزاری امکانپذیر شده است، عمر باتری به طور شگفت انگیزی بیشتر شده و تمام روز را دوام میآورد. دوام و عمر باتری در این گوشی تا دو ساعت و نیم بیشتر از نسخه پیشین پرومکس بوده و جالب است بدانید گوشی آیفون ۱۳ پرومکس بالاترین طول عمر باتری را به نام خود ثبت کرده است. باتری گوشی آیفون ۱۳ پرومکس با فست شارژ ۲۰ واتی در عرض ۳۰ دقیقه تا ۵۰ درصد پر میشود و همچنین این باتری توسط USB Power Delivery 2.0 شارژ میشود. مگ سیف وایرلس ۱۵ واتی و فست شارژ وایرلس مغناطیسی Qi با ولتاژ ۷.۵ وات هم برای آن در نظر گرفته شده است. شما میتوانید تا ۹۵ ساعت بیوقفه به موزیک گوش دهید و تا ۲۸ ساعت بیوقفه فیلم ببینید و همچنان آیفون ۱۳ پرومکس در دستتان روشن باشد.
دوربین آیفون ۱۳ پرومکس
آیفون ۱۳ پرومکس با سنسورها و لنزهای جدید برای هر سه دوربین پشتی طراحی شده است. این لنزها برای کار بدون نقص، با سیستم عامل اختصاصی iOS 15 و پردازنده سیگنال تصویر (ISP) در A15 Bionic پشتیبانی میشوند. آیفون ۱۳ پرومکس از بهترین سیستم دوربین در آیفون تا به امروز استفاده کرده است. برای اولین بار، حالت شب برای همه لنزهای دوربین آیفون ۱۳ پرومکس از جمله سنسور تله فوتو استفاده میشود و با کمک Smart HDR 4 کاربران میتوانند انتظار بهبود رنگ، کنتراست و روشنایی سوژهها را حتی در عکسهای گروهی داشته باشند. این قابلیت حتی در شرایط نوری چالشبرانگیز هم باعث میشود تصاویر واقعیتر به نظر برسند. گوشی آیفون ۱۳ پرومکس همچنین ویژگیهای محبوبی همچون Deep Fusio ،Apple ProRAW و حالت پرتره با روشنایی پرتره (Portrait mode with Portrait Lighting) را ارائه میدهد.
تفاوت گوشیهای اکتیو و نات اکتیو ( Active و Not-Active)
بعضی از گوشیها از نظر تولیدکننده (اپل استور) کشور مبداً، برای صادر شدن به کشور دیگر ممکن است مسائل حقوقی و محدودیتهایی داشته باشند به همین دلیل اپل استورهای کشور مبداً، (برای مثال امارات) پلمپ گوشیها را باز و آنها را روشن میکنند و سپس آماده صادر شدن به کشوری دیگر میشود. به اصطلاح لاک شبکه کشور مبدأ باز میشود.
ازاینرو تنها پلمپ این گوشیها باز شده، ولی دلیل بر کار کرده بودن آنها نیست و از نظر سختافزاری و نرمافزاری کاملاً با گوشیهای Not-Active یکسان هستند. این گوشیها یک بار روشن شده؛ اما در ایران و با کد رجیستری کشور ما فعالسازی نشده که نشاندهنده نو بودن گوشی است. در مقابل گوشیهای نات اکتیو به هیچ عنوان روشن نشده و به صورت پلمب به دست خریدار میرسد، همچنین با چک کردن سریال نامبر گوشی در سایت اپل این پیغام که این دستگاه تا به حال روشن نشده را دریافت خواهید کرد.
مورد دیگری که شاید ذهن بسیاری افراد را به خود مشغول کرده، تفاوت قیمتی این دو است. باید گفت تنها دلیل تفاوت قیمت، اطمینان از نو بودن گوشیهای Not-Active است، اما اگر گوشی خود را از فروشگاههای معتبر و با گارانتی معتبر خریداری کنید، جای هیچگونه نگرانی نیست.
قیمت آیفون ۱۳ پرومکس، ۱۴ پرومکس و ۱۵ پرومکس
قیمت آیفون ۱۳ پرومکس (نات اکتیو)
۱۲۸-۶؛ قیمت از ۶۳,۱۰۰,۰۰۰ تومان
۲۵۶-۶؛ قیمت از ۷۳,۸۹۵,۰۰۰ تومان
۵۱۲-۶؛ قیمت از ۷۵,۹۶۹,۰۰۰ تومان
۱T-۶؛ قیمت از ۷۵,۶۴۹,۰۰۰ تومان
قیمت آیفون ۱۳ پرومکس (اکتیو)
۱۲۸-۶؛ قیمت از ۶۵,۰۳۰,۰۰۰ تومان (نسبت به هشتم شهریور ثابت مانده است)
۲۵۶-۶؛ قیمت از ۶۸,۸۵۰,۰۰۰ تومان
۵۱۲-۶؛ قیمت از ۷۲,۱۴۰,۰۰۰ تومان
۱T-۶؛ قیمت از ۷۲,۷۴۰,۰۰۰ تومان
قیمت آیفون ۱۴ پرومکس (نات اکتیو)
با توجه به بررسیها این مدل در بازار ایران موجود نیست.
قیمت آیفون ۱۴ پرومکس (اکتیو)
با توجه به بررسیها این مدل در بازار ایران موجود نیست.
قیمت آیفون ۱۵ پرومکس (نات اکتیو)
با توجه به بررسیها این مدل در بازار ایران موجود نیست.
قیمت آیفون ۱۵ پرومکس (اکتیو)
با توجه به بررسیها این مدل در بازار ایران موجود نیست.
ثبت دیدگاه