یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، حسین زارع زاده دبیر هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند و مدیر شبکه مستند سیما، حمید ملانوری شمسی استاندار همدان، محسن برمهانی معاون سیما، محمد حمیدی مقدم مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، سید سلیم غفوری، و جمعی از مستندسازان و شرکت‌کنندگان این جشنواره تلویزیونی از جمله حاضران در این مراسم بودند.

هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند در رشته‌های «فیلم مستند»، «مجموعه مستند»، «عکس» و «مستندنگاری» برگزار شد و برگزیدگان هر بخش معرفی شدند، مراسم اختتامیه به صورت زنده از شبکه مستند سیما پخش شد.

محسن برمهانی معاون سیمای رسانه ملی در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند گفت: ذوق زده ام که در جمع مستندسازان و رفقای قدیمی ام صحبت می‌کنم، خیلی وقت‌ها از من می‌پرسند که شغلت چیست؟ و من می‌گویم مستندساز هستم. همانجا هم غمی در دلم می آید که دو سال است نتوانستم به خوبی مستند ببینم.

وی ادامه داد: امسال قسمت بود که استان همدان این مراسم را میزبانی کند، جشنواره تلویزیونی مستند بزرگترین رویداد مستند کشور است؛ البته حتما جشنواره سینما حقیقت مرجع آثار مستند کشور است، همانطور که جشنواره فیلم فجر مرجع آثار داستانی کشور است، اما از نظر میزان آثار و تعداد مخاطب، این جشنواره بزرگترین رویداد کشور به شمار می‌رود.

برمهانی تاکید کرد: این جشنواره شعار عدالت دارد؛ عدالت به این معنی که بیشترین فرصت را به مستندسازان برای دیده شدن و به مردم بیشترین فرصت را برای دیدن فیلم مستند بدهیم، باید اشاره کنم که ریاست سازمان صدا و سیما همواره خواستار ارتقای سینمای مستند در تلویزیون هستند. 

باید اشاره کنم که خوشبختانه در سال جاری بودجه شبکه مستند افزایش بسیار جدی پیدا کرده و تقریبا دو برابر شده است که البته معتقدم هنوز هم کم است.

علاوه براین، مرکز سیمرغ سازمان صدا و سیما به تولید مستند می‌پردازند. به نظرم اگر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و شبکه مستند دست به دست هم بدهند اتفاقات بسیار خوبی رخ می‌دهد.

معاون سیمای رسانه ملی خاطرنشان کرد: اتفاقات دنیا از یک سال پیش به صورت سلسله وار و پشت سر هم رخ میدهد و پیش می‌رود و هر چه میگذرد مسئولیت ما بیشتر می‌شود و نمی‌توانیم نسبت به اتفاقات بی تفاوت باشیم؛ در چنین شرایطی اگر یک مستند زیست محیطی هم می‌سازیم باید درباره یک بحران حرف بزنیم. اتفاقات دردناکی در دنیا در حال رخ دادن است و به نظر می‌رسد کسانی که به دنبال ایجاد ناامنی هستند دست از اقدامات خود برنمی‌دارند. امیدوارم بتوانیم این مسئولیت را به درستی انجام بدهیم.

حسین زارع زاده مدیر شبکه مستند سیما نیز در این مراسم، ضمن تقدیر از مقامات استان همدان برای میزبانی از این جشنواره گفت: همدان شهر فرهنگ و تاریخ است و امیدوارم ما مستندسازان بتوانیم بخشی از این تاریخ را در تلویزیون به نمایش بگذاریم. 

وی اضافه کرد: هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند با تکیه بر شعار عدالت محوری و فرصت عادلانه به همه مستندسازان کشور، هشتمین دوره خود را پشت سر گذاشت؛ یکی از اولویت‌های این جشنواره ارائه فرصت ظهور و بروز به مستندسازان شهرستانی است. 

علاوه براین، مردمی بودن جشنواره و نمایش آثار از رسانه پرمخاطب تلویزیون آن را تبدیل به پرمخاطب‌ترین جشنواره کرده است، حتما میدانید که مردم در این جشنواره نقش دارند و می‌توانند با آرای خود جوایز ویژه‌ای را به مستندسازان اختصاص بدهند. 

زارع زاده ادامه داد: امسال یک بخش ویژه داشتیم که مربوط به غزه بود و خوشبختانه استقبال بسیار خوبی از آن صورت گرفت؛ از ۸۵ کشور بیش‌از ۹۴۱ مستند به جشنواره ارسال شد که واقعا جای شگفتی داشت، به صورت کلی بیش از ۳۴۵۰ اثر به جشنواره مستند ارسال شد که بیش‌از ۶۵ درصدشان مربوط به مستندسازان شهرستانی بود. همچنین پیامک های مردمی ما را شگفت زده کرد و برای برخی از مستندها بیش از ۲۰ هزار پیامک دریافت کردیم.

در هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند، دو رویداد ویژه در حال برگزاری است.

نخست، بزرگداشت استاد علی‌اکبر ولدبیگی، پیشکسوت عرصه مستند که با آثار ارزشمند خود، نقشی بی‌بدیل در ارتقای سینمای مستند ایران ایفا کرده است.

رویداد دوم، نکوداشت شهید گرانقدر علی چیت‌سازیان است. این مراسم به مناسبت نمایش فیلم مستند «آن رزمنده همدانی» در جشنواره برگزار می‌شود؛ اثری که به زندگی پربار و افتخارآمیز این شهید والامقام اختصاص دارد.

در ادامه آیین اختتامیه، برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنواره به شرح زیر معرفی شدند.

برگزیدگان بخش بین‌الملل ویژه «فلسطین»

در بخش کوتاه، فیلم مستند «آلبوم خانوادگی من» به کارگردانی محمدرضا نوروزبیگی جایزه بهترین فیلم مستند کوتاه را دریافت کرد.

نوروزبیگی پس از دریافت جایزه خود گفت: خوشحالم که این جایزه را برای فلسطین دریافت کردم.

در بخش بلند نیز فیلم مستند «وداع با اسلحه» ساخته امیرحسین کاربخش یاوری برنده جایزه شد.

معرفی برگزیدگان بخش ملی «فیلم مستند»

جایزه بهترین تدوین 

بهنام بیرم‌وند برای تدوین فیلم مستند «دفک» برنده تندیس جشنواره و جایزه بهترین تدوین شد. 

* جایزه بهترین فیلمبرداری

لیلا فولادوند برای فیلمبرداری فیلم مستند «شهر زنده» برنده تندیس جشنواره و جایزه این بخش شد.

* جایزه بهترین صدابرداری/ صداگذاری

حسن بلالی برای صدابرداری فیلم مستند «نفس» برنده تندیس جشنواره و جایزه این بخش شد.

* جایزه بهترین پژوهش/ گفتار متن

مهدی باقری برای پژوهش فیلم مستند «پرواز بر فراز سرزمین خورشید» برنده تندیس جشنواره و جایزه بهترین پژوهش/ گفتار متن شد.

۴ تقدیر ویژه هیئت داوران

تقدیر ویژه هیئت داوران به دلیل طرح مشکلات کادر درمان به امیر محمد کوچک زاده برای فیلم مستند «رزیدنت» رسید.

محسن شیرزایی نیز برای ساخت فیلم مستند «در جستجوی تختک‌نشین‌ها» تقدیر ویژه هیئت داوران را دریافت کرد. 

همچنین جایزه ویژه دبیر جشنواره به علیرضا باغشنی برای فیلم مستند «نفس» داده شد.

علاوه براین، هیئت داوران از فیلم مستند «گالش منزل» ساخته علی شهاب‌الدین تقدیر کردند. 

* جایزه بهترین کارگردانی مستند کوتاه

مهدی زمانپور کیاسری برای فیلم مستند «فرشته‌ها» و احسان مهدی زاده برای فیلم مستند «قدرت و کشور» به صورت مشترک برنده تندیس جشنواره و جایزه بهترین کارگردانی فیلم مستند کوتاه شدند. 

* جایزه بهترین کارگردانی مستند نیمه بلند

حنیف شهپرراد برای فیلم مستند «زندگی میان واژگان» و مهدی باقری برای فیلم مستند «پرواز بر فراز سرزمین خورشید» به صورت مشترک برنده تندیس جشنواره و جایزه بهترین کارگردانی مستند نیمه بلند شدند. 

* جایزه بهترین کارگردانی مستند بلند

نیما عسگری و فتح‌الله امیری برای ساخت فیلم مستند «قلمرو» برنده تندیس جشنواره و جایزه بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند شدند.

جایزه بهترین فیلم مستند

فیلم مستند «شهر زنده» ساخته لیلا فولادوند و محمدحسین نظری برنده تندیس جشنواره و جایزه بهترین فیلم شدند.

جایزه بهترین فیلم مستند مردمی

در بخش بلند، فیلم مستند «تفنگداران جنوب» ساخته علی بلندنظر جایزه بهترین فیلم مستند مردمی را دریافت کرد.

در بخش نیمه بلند، فیلم مستند «بمب‌ها می‌آیند» ساخته مهدی ملکی جایزه بهترین فیلم مستند مردمی را دریافت کرد.

در بخش کوتاه نیز، فیلم مستند «اقرار» ساخته مصطفی صبوری، جایزه ویژه را دریافت کرد.

جوایز ویژه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان به هنرمندان ساکن همدان

۲ هنرمند همدانی در این مراسم جایزه دریافت کردند؛ ایرج سعدی و بابک رضا پور

جایزه ویژه سازمان همیاری شهرداری همدان نیزبه
بهمن ابراهیمی رسید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.