به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، رژه روز ارتش امسال، ۲۹ فروردین با حضور آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش و تعدادی از فرماندهان نیروهای مسلح در تهران و همزمان در سراسر کشور برگزار شد.
به جرات میتوان گفت که بارزترین ویژگی رژه امسال، حضور توان پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران است. رژهای که در آن بیش از ۵۰ فروند پهپاد حضور داشتند و از مقابل جایگاه رژه رفتند. در این میان، پهپادهای انتحاری به نمایش درآمده در این رژه نیز بیش از بقیه جلب توجه کردند.
* انتحاریهای جدید ارتش و سپاه قاتل تروریستهای آمریکایی در منطقه
ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دو بازوی اصلی دفاعی کشور هستند که دستاوردهای بسیاری در حوزه پهپادهای انتحاری دارند. ارتش امسال در رژه روز ارتش و سپاه پاسداران نیز سال گذشته در رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۷ از این دستاوردها رونمایی کردند.
ابتدا پهپاد انتحاری ارتش؛ این پهپاد انتحاری را باید جدیدترین عضو خانواده پهپادی ارتش و نیروهای مسلح دانست.
پهپاد جدید انتحاری ارتش
پرنده بال دلتای جدید نیروی پدافند هوایی ارتش به یک موتور پیستونی مجهز شده است. البته پدافند هوایی ارتش پیش از این نیز به سراغ پهپادهای انتحاری رفته و آرش، کیان و کرار را به سازمان رزم خود اضافه کرده بود.
حالا با آمدن این عضو جدید خانواده انتحاریهای این نیرو تکمیل شده و دست پدافندیها را برای اجرای عملیات گسترده از زمین و دریا فراهم میکند.
پهپاد شاهد ۱۳۶
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز سال گذشته در رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۷ از پهپادهای انتحاری خود در پرتابگرهای کانتینری رونمایی کرد. کانتینرهایی که هیچ شباهتی به خودروهای نظامی نداشته و همچون سایر خودروهای تجاری هستند که راهبرد پنهانکاری را به خوبی اجرا میکنند.
پهپاد رونمایی شده شاهد ۱۳۶ نام داشت که جزو انواع پهپادهای پرسهزن با ماموریت گشتزنی در شعاع هدف و یک محدوده قابل تنظیم هستند. کارکرد این پهپاد تهاجم به تجمعات نفرات پیاده، قوای زرهی، خطوط پشتیبانی، سامانههای دفاع موشکی و پایگاههای راهبردی دشمنان است.
این پهپاد با وزن ۲۰۰ کیلوگرم و طول ۳.۵ متر و همچنین برد حدود یک هزار و ۸۰۰ تا ۲ هزار کیلومتری قادر است تا به بیشینه سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیداکند. موتور شاهد ۱۳۶ از انواع MD۵۵۰ یا ۳W معرفی شده است.
آنچه شاهد ۱۳۶ را برای دشمنان خطرناک میکند، شلیک این پهپادها از درون پرتابگرهای کانتینری تجاری در فواصل زمانی بسیار کوتاه و به صورت ممتد است.
ترکیب عملیات پهپادی و موشکی در رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۷ سپاه پاسداران
* ترکیب موشک و پهپاد، هم از سطح هم از زیر سطح
مهمترین نکته در دستیابی ایران به پهپادهای انتحاری این است که در صورت ترکیب با توان موشکی میتوان گفت که یک زنجیره تسلیحاتی کامل در دستان نیروهای مسلح ایران قرار دارد. یعنی به این شکل که در ابتدا پهپادهای انتحاری به سوی هدف شلیک شده و خسارتهای مهمی به مراکز مهم دشمن وارد میشود.
پس از اجرای عملیات پهپادی، توان موشکی وارد عمل شده و با تکمیل ضربات پهپادهای انتحاری مقصدهای مورد نظر را هدف قرار میدهد.
مشابه این عملیات ترکیبی را میتوانیم در رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۷ سپاه پاسداران مشاهده کنیم. در این رزمایش، ابتدا موشکهای بالستیک سپاه در محل عملیات مستقر شدند. در ابتدای این عملیات، پهپادهای شاهد ۱۳۶ به مرکز توسعه تسلیحات کشتار جمعی رژیمصهیونیستی حمله کردند و پس از آن، موشکهای بالستیک مرکز مد نظر را منهدم کردند.
در کنار توان اجرای عملیات از سطح، نیروهای مسلح به این قدرت رسیدهاند تا به صورت کاملا پنهانکار نیز عملیاتهای موشکی و پهپادی را اجرا کنند. ۱۴ اسفندماه سال گذشته هم سپاه پاسداران از جدیدترین شهر زیرزمینی پهپادی خود رونمایی کرد. در تصاویر منتشر شده از این شهر پهپادی، علاوه بر پهپادهای انتحاری پرتابگرهای دو فروندی موشکهای بالستیک دزفول نیز دیده میشوند.
شناسایی دقیق راز و رمز اجرای موفق این عملیات ترکیبی است. بدین ترتیب که پیش از آغاز عملیات ترکیبی پهپادی- موشکی باید پهپادهای شناسایی رادارگریز خودی مانند شاهد ۱۷۱ یا شاهد ۱۸۱ بر فراز منطقه عملیات پرواز کرده و منطقه مورد نظر را به صورت کامل شناسایی و پایش کنند. چراکه راز اجرای موفق این عملیات به طور قطع اجرای شناسایی کامل و بدون نقص است.
برهمین اساس می توان گفت ارتش و سپاه با دارابودن انواع پهپادها و موشکها با بردهای مختلف، با همافزایی و همچنین اجرای طرحهای عملیاتی مشترک ترکیبی سد محکم و غیرقابل نفوذی را در مقابل دشمنان این مرز و بوم ایجاد کرده اند.
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
ثبت دیدگاه