شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ ساعت ×
پ
پ

شهریار نیوز:

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد مهدی اسماعیلی عصر پنجشنبه در آیین بهره برداری از مرکز هنر و رسانه استان مرکزی (ماهور) با بیان این مطلب و یادآوری ایجاد دهکده شورای فرهنگی در کشور افزود: چند استان متقاضی ایجاد این مرکز هستند و در استان‌های قشم، قزوین و پردیس تهران در حال عملیاتی شدن‌ است.

اسماعیلی گفت: ۳۷ سرفصل در سند تحول دولت وجود دارد که یکی از آنها اقتصاد فرهنگ بوده و هنر باید اقتصاد خود را ترمیم کند.

هنرمندان نباید در مسائل اولیه زندگی دچار مشکل باشند

وی ادامه داد: هنرمندان نباید در مسائل اولیه دچار مشکل باشند و وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزه صندوق هنر تسهیلاتی را برای گسترش صنایع خلاق دیده‌ است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: اگر تحولی قرار باشد به صورت جامع و بنیادی در کشور رخ دهد باید خاستگاه آن در حوزه فرهنگی باشد.

اسماعیلی افزود: در حوزه فرهنگی یک هم افزایی و یک اجتماع نخبگی روی مفاهیم اصلی محورهای مهم پیشرفت شکل گرفته و دست‌اندرکاران باید به این اجتماع بپیوندند.
وی ادامه داد : اگر این اجتماع بین دست‌اندرکاران انجام نشود حرکت ماندگار شکل نمی‌گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: حوزه فرهنگ بیش از آنکه نیازمند بخش عمرانی باشد نیازمند زیرساخت فکری است و این مهم افراد را در رسیدن به هدف مشترک جلو می برد.

اسماعیلی گفت: به رسمیت شناختن تفاوت‌ها، محدود نکردن سلیقه‌ها باید پیش از هر اتفاقی در حوزه فکر و فرهنگ رخ دهد.

وی اظهار کرد: تصمیم گیران کشور در رده‌های مختلف محلی، استانی و ملی باید به شکلی برنامه‌ریزی کنند که وقتی مجموعه فرهنگی شکل می‌گیرد همه گرایش‌های فکری حق کار و ارائه دیدگاه داشته باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: رئیس جمهور پیش از ورود به مدیریت اجرایی و کارزار انتخاباتی، در خصوص ایده مرکزی دولت صحبت می‌کردند و چیزی که بیش از هر چیز به آن رسیدند آن بود که همه فعالیت‌ها باید به سوی مردم حرکت کنند و مردمی‌سازی فرهنگ و هنر انجام شود.

اسماعیلی خاطر نشان کرد: در گام دوم انقلاب دستگاه‌ها وظیفه حمایت و تسهیلگری را باید انجام دهند و انجمن‌های هنری، نمایشی، رسانه‌ها و مطبوعات و هیات‌های و کانون‌های هنری حلقه میانی هستند.

وی افزود: تمامی حصارکشی‌ها و نگاه دستگاهی باید کنار گذاشته شود و کار را با هم افزایی و هماهنگی سایر مدیران باید جلو ببرند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: در صورتی که تمامی ظرفیت‌های پای کشور پای کار آورده شود در حوزه فرهنگ و هنر کشور اتفاق مناسبی رخ می دهد.

۱۰۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل زیرساخت‌ها اختصاص یافته است

اسماعیلی گفت: در طول ۲ سال گذشته ۱۰۰ هزار میلیارد ریال از اعتبارات عمرانی و سازمان برنامه و بودجه برای تکمیل زیرساخت‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌است.

وی ادامه داد: این مجتمع در استان مرکزی نیز با زیر بنای یک‌هزار و ۳۰۰ متر مربع با پیشرفت فیزیکی ۹۳ درصد در حال انجام بوده و در ماه‌های آینده تکمیل می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فکر باید همگام با زیرساخت ها حرکت کند تا حرکت مناسب شکل بگیرد.

اسماعیلی افزود: برنامه کاملی برای نظریه حکمرانی نوین فرهنگی در کشور تدوین و زیر ساخت‌های آن فراهم شده‌ و بر این اساس قرارگاه شهید آوینی در وزارت فرهنگ و ارشاد تشکیل شده‌ است.

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مجمتع مهم فرهنگی هنری که در اراک نزدیک به سیزده هزار متر زیربنا دارد الان به نود و سه درصد پیشرفت رسیده است و به یاری خداوند طی ماه‌های آینده تکمیل خواهد شد که تحولی مهم است اما تنها زیر ساخت اهمیت ندارد، اگر ما زیر ساخت را آماده کنیم اما محتوا وفکر متناسب با نگاه گام دومی نباشد. حتما تحول جدی رخ نخواهد داد ممکن است مواقعی احساس کنیم ذائقه‌هایی شکل گرفته است که با فکر اولیه علاوه بر اینکه همراه نیست فاصله جدی‌ دارد.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: مجموعه های نرم افزار محوری مثل ماهور که در این استان با همت دستگاه های فرهنگی استان و تلاش شبانه روزی استاندار سازمان تبلیغات اسلامی، جهاد دانشگاهی، پارک علم و فن آوری و سایر دوستانی که تلاش کردند به نتیجه رسیده است، باید توجه داشت که اتفاق امروز نتیجه هم افزایی است.

وی افزود: بخش مردمی باید حضور داشته باشد، رسانه های ما با قوت باید تقویت شوند برنامه کاملی را برای حمایت از نظریه حکمرانی نوین فرهنگی داریم و در حال تامین زیر ساخت هایش هستیم.

اسماعیلی تصریح کرد: قرارگاه شهید آوینی با نگاه به حمایت از استان ها در وزارت فرهنگ تشکیل شده است.

عضو هیات علمی اظهار داشت: با توجه ویژه آقای رییس‌جمهور هزار میلیارد تومان برای حمایت از فعالیت های محتوایی در استانها در اختیار وزارت فرهنگ قرار گرفته است. وظیفه داریم از انجمن‌های هنری و نمایشی هنرهای تجسمی، موسیقی، حوزه آموزشگاه ها انجمن های ادبی، کانون های فرهنگی هنری، جبهه فرهنگی همه فعالانی که در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه و بالاسر همه در حوزه قرآن کریم حمایت کنیم.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: استان مرکزی در حال نشان دادن این آمادگی است، شورای هنر و تاسیس دهکده صنایع خلاق فرهنگی را هفته گذشته داشتیم و مصوب کردیم‌، چند استان نیز برای این منظور نامزدی خودشان را اعلام  کرده‌اند؛ در قشم، قزوین و جهاد دانشگاهی در تهران (آقای دکتر نائینی هم عضو شورای هنر ما هستند) این مسأله را در پردیس تهران عملیاتی می‌کنیم. در استان مرکزی هم آقای دکتر مخلص این آمادگی  شکلی ویژه وجود دارد.

وی افزود: در حوزه سند تحول دولت ۳۷ سرفصل داریم که یک سرفصلش بحث اقتصاد فرهنگ و صنایع خلاق فرهنگی است. این نکته مهمی است؛ حوزه هنر برای اینکه خودش را بتواند تأمین کند و گسترش دهد باید پیوند بخورد با موضوع اقتصاد.
هنرمندان ما نباید در مسایل اولیه و ابتدائی خود دچار مشکل باشند. در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قامت مدیریت فرهنگی کشور، خودمان را موظف به این مسیولیت می دانیم و انشاالله آن را دنبال خواهیم کرد.
باید از همکارانم در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر کنم چون مسافرت های ما در روزهای تعطیل رخ می دهد فرصت دیدار جمعی را پیدا نمی‌کنم البته به معاونینم ابلاغ کردم؛ آقای اسلامی، معاف، مهدی پور، خزاعی، احمدوند و هاشمی در استانها حاضر می‌شوند و جلسات را برگزار می‌کنند من هم مرتب در تهران و سفرها به صورت غیر متمرکز این عزیزان را می بینم انشاالله سفر بعدی به این استان در اواسط هفته باشد تا دیدار هم داشته باشیم.

وزیر فرهنگ گفت:  عزیزانی که در این حوزه کار می‌کنند بعضا گلایه از عضویت در صندوق هنر دارند در دانشگاه هم این مسأله مطرح شد مسولان مربوطه پی‌گیری کنند تا همه این عزیزان در اولین فرصت موضوع بیمه‌اشان در صندوق هنر حل شود.
هم عضویت در صندوق هنر و هم برخورداری از تسهیلاتی که از آن طریق در اختیار عزیزان خواهیم گذاشت. موضوع وام و تسهیلات برای گسترش صنایع خلاق فرهنگی دیده شده است هم از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی و هم از طریق صندوق اعتباری هنر.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.